Uitgebreide herdenkingsdienst op Britse militaire begraafplaats in Nederweert

Algemeen Nederweert 1 reactie 1 min. leestijd

Update – Nederweert – Op vrijdag 29 september vindt er een uitgebreide herdenkingsdienst plaats op de Britse militaire begraafplaats in Nederweert.

Onder de naam ‘Candle in the Wind’ worden de gevallen militairen herinnerd en de veteranen geëerd. Dit gebeurt tijdens een herdenkings- en kaarslichtevenement met onder andere live-artiesten en een speciale vliegtuigparade.

De ceremonie begint om 15.00 uur op de begraafplaats aan de Monseigneur Kreyelmansstraat in Nederweert. Om 16.15 uur worden de kaarsen aangestoken en vanaf 17.00 uur kan er onder het genot van een hapje en een drankje worden teruggekeken op de herdenking.

Update woensdag 27 september – Tijdens de herdenkingsdienst zal ook sprake zijn van een zogenaamde ‘flyby’ door een historisch vliegtuig dat op lage hoogte zal en mag vliegen met toestemming van de gemeente.

Waarschijnlijk zal de vlucht uitgevoerd worden door een Harvard. Dit onder voorbehoud van het weer en onverwachte problemen m.b.t. de technische staat van een dergelijk historisch toestel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie