Verduurzaam je huis met gratis HOOMdossier

Algemeen Informatie Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Warm Wonen in Weert start vanaf 8 september met de campagne ‘Ook jij kunt je huis verduurzamen met een gratis HOOMdossier’ in de Warm Wonen Winkel in Weert. Deze campagne helpt mensen om stappen te zetten in het verduurzamen van hun woning en loopt tot 31 december 2023.

“Veel mensen weten niet wat er in hun specifieke geval mogelijk is of waar te beginnen. We willen ze stap voor stap helpen om straks daadwerkelijk van het gas af te kunnen gaan”, vertelt projectleider Frans van Tuel. De gemeente Weert heeft de ambitie uitgesproken dat in 2030 alle woningen aardgas-proof moeten zijn. Wat betekent dat ze dan klaar moeten zijn om echt van het gas af te gaan. “Met het gratis Hoomdossier krijg je inzicht in jouw persoonlijke mogelijkheden. Je behoudt het overzicht en het zorgt voor een stukje zekerheid”, benadrukt Frans van Tuel.   

Het HOOMdossier is een handige leidraad voor het treffen van (toekomstige) energiebesparende maatregelen. Samen met een deskundige energiecoach maak je gratis jouw persoonlijke energieplan. Een soort volgsysteem met hierin een plan van aanpak, besparingen en investeringen. Het mooie van het HOOMdossier is dat jij de regie houdt, maar je het niet alleen hoeft te doen. 

Hoe maak je een HOOMdossier aan?

Op de site www.warmwoneninweert.nl staat het formulier om een afspraak te maken met een energiecoach van Warm Wonen in Weert. Nadat je het formulier hebt ingevuld, neemt een energiecoach contact met je op. Samen bespreek je de wensen, maak je een account aan en blijf je met elkaar in gesprek over de vorderingen.

Extra

Wie met het HOOMdossier aan de slag gaat, krijgt een wifi-energiemonitor cadeau. Een P1 meter, die helpt om je energieverbruik middels een gratis app inzichtelijk te maken. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je eigenaar en bewoner zijn van een woning in de gemeente Weert met het bouwjaar 2000 of eerder. Daarnaast maak je samen met een energiecoach van Warm Wonen in Weert een HOOMdossier aan en heb je een opvolgingsgesprek. Ook heb je eerder nog geen gratis uitgebreid energieadvies van Warm Wonen in Weert ontvangen. De actie duurt tot 31 december 2023. Ook jij kunt je huis verduurzamen met een gratis HOOMdossier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie