Wedergeboorte Weerter bier ‘Hop met de Gijt’

Algemeen Uitgelicht Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Van links naar rechts: Huub Raemaekers, Rudy Nordhausen en Rob Driessens (foto door Jos van Moorsel)

Zondag 10 september vond in café De Brug de wedergeboorte plaats van een van de bekendste Weerter bieren: ‘Hop met de Gijt’. In 2011 werd het bier als eerste gepresenteerd door Marc en Rudy Nordhausen, nadat zij met dit bier winnaar werden van het Open Nederlands Amateur Bierbrouwen. Het is een American IPA die hierna nog meerdere prijzen in de wacht wist te slepen.

De Natte Gijt

Rudy en Marc hebben met hun brouwerij ‘De Natte Gijt’ nog diverse mooie bieren op de markt gebracht, maar eind 2022 kwam er een einde aan deze brouwerij omdat Rudy en Marc hun bier zonder winstoogmerk wilden produceren en de brouwerij daar te groot voor werd.

Stichting Wertha Mouttoren, die binnenkort een Wertha Biermuseum met proeflokaal gaat openen in de voormalige Mouttoren, pakte het idee op om dit bijzondere bier in het museum een plekje te geven. Immers, via dit bier, hebben Marc en Rudy de Craftbeer Revolutie in Weert, Limburg en misschien zelfs heel Zuid-Nederland beïnvloed.

Nog één keer

Nu, in 2023, is in café De Brug het bier ‘Hop met de Gijt (nog één keer)’ gepresenteerd. Het bier is gebrouwen door Rudy Nordhausen en Rob Driessens. Het uitgangspunt van Rudy en Marc, dat het bier niet commercieel mag worden uitgebaat, is gerespecteerd. Het wordt uitgebracht binnen een stichting zonder winstoogmerk en er is afgesproken dat van iedere batch een deel naar een goed doel gaat dat door Marc en Rudy wordt bepaald.

Het bier is verkrijgbaar in de betere slijterij.

De voorzitter van de Stichting Wertha Mouttoren, Huub Raemaekers, presenteerde de eerste check van € 300,- aan Rudy Nordhausen. Helaas kon Marc wegens ziekte niet aanwezig zijn.


Een bijdrage van Jos van Moorsel

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie