Vliegtuig crasht op Kempen Airport in Budel

112 Algemeen Cranendonck Reageer 1 min. leestijd

Update – Budel – Zaterdagochtend vlak voor 10.00 uur werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een vliegtuigongeval in Budel.

Op luchthaven Kempen Airport was een klein vliegtuig gecrasht. De brandweer van het vliegveld kwam direct in actie en begon met het blussen van het brandende vliegtuigje. Daarnaast werden er meerdere politie- en brandweervoertuigen uit de regio opgeroepen, evenals een ambulance.

Het vliegveld is voorlopig afgesloten voor vliegverkeer.

Update 11.14 uur – De piloot van het vliegtuigje merkte na het opstijgen op dat de motor haperde en besloot terug te keren naar het vliegveld. Tijdens deze draai is het vliegtuigje gecrasht en in brand gevlogen.

Voor zover bekend is er één slachtoffer. Deze is op het vliegveld behandeld door het toegesnelde ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van het slachtoffer worden verder geen mededelingen gedaan.

Bekijk een video: https://youtu.be/qlzFKfoqtn8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie