Angelo Martinus gaat als regisseur Limburgse cultuurmakers helpen

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Angelo Martinus is sinds een aantal maanden de nieuwe programmaregisseur van de Cultuurregio Noord-Limburg. Dit is een samenwerkingsverband tussen dertien gemeenten waaronder Venlo, Venray, Roermond, Nederweert en Weert. In zijn nieuwe functie gaat Martinus cultuurmakers helpen bij concrete vragen, behoeften en wensen. 

Voor iedereen

De nieuwe programmaregisseur is er voor iedereen die actief is of wil zijn in de popmuziek, filmwereld en urban culture; de drie pijlers van de Cultuurregio Noord-Limburg. Dat kunnen professionals maar ook amateurs zijn. “Dus iemand kan net beginnen, een behoefte hebben om te leren dansen, of zijn eerste kleine ‘feestje’ willen organiseren – het is dan aan mij om te kijken op welke plek diegene het beste past”. Martinus gaat op zoek naar een organisatie of instelling waar de vragensteller het best tot zijn of haar recht kan komen. “Dat kan bijvoorbeeld hier in Weert RICK zijn, maar het kan ook een poppodium zijn. Ik heb dus vooral een verbindende rol”.

Mensen bij elkaar brengen

Door zijn jarenlange ervaring in de kunstwereld kan Angelo mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen verbinden. Zo heeft hij bijvoorbeeld beatproducers, makers van electronic dance en hiphopmuziek, bij elkaar gebracht. “Die zitten een beetje verspreid op zolderkamers in Noord-Limburg. Wat ik heb gedaan: ik heb mensen uit verschillende steden bij elkaar gebracht en nu gaat er een soort schrijverskamp komen waarbij ze kennis gaan uitwisselen en samen muziek gaan maken”.

Op www.cultuurregionoordlimburg.nl vind je meer informatie over het werk van Angelo Martinus. In deze video vertelt de nieuwe programmaregisseur er alvast wat meer over: https://youtu.be/lcMi6ygxGNA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie