Vogelwandeling in het Soerendonks Goor

Op zondag 8 oktober organiseert Vogelwerkgroep IVN Weert e.o. een vogelwandeling door het Soerendonks Goor.

Het Soerendonks Goor

Het Soerendonks Goor is een nat natuurgebied ten westen van Soerendonk. Het bestaat uit een grote waterplas en een moerasachtig gebied ernaast. Het ligt in het brongebied van de Strijper Aa; een mooi gebied waar watervogels graag vertoeven. In de vogelkijkhut aan de rand van de plas kun je de vogels goed observeren zonder ze te storen. 

De water- en moerasvogels staan centraal tijdens deze vogelwandeling. Je kunt vogels als zwanen, eenden, reigers en futen verwachten. Misschien spot je wel een ijsvogel. Op de oever heb je kans de oeverloper, watersnip of waterhoen aan te treffen. In de bomen en struiken vertoeven ook de nodige zangvogels.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 8 oktober 2023
  • Start: om 08.00 uur vanaf Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert of om 08.30 uur vanaf Parkeerplaats De Bosrand aan de Kluisweg in Gastel. Hier kom je door over de Kluisweg helemaal door te rijden tot over het riviertje de Strijper Aa.
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: niet nodig
  • Tip: vergeet je verrekijker niet.