Wethouder geeft startschot voor Open Monumentendagen

Vrijdagochtend 8 september heeft wethouder Suzanne Winters programmaboekjes overhandigd aan twee Weerter stadsgidsen. Met deze handeling gaf zij het startschot voor de Open Monumentendagen die dit weekend plaatsvinden.

Levend Erfgoed

Het startschot werd gegeven op het Lichtenbergcomplex aan de IJzerenmanweg in Weert. Eén van de vele locaties die de komende dagen in de spotlight staan.

Het thema van de Open Monumentendagen is dit jaar ‘Levend Erfgoed’. Wethouder Suzanne Winters: “Monumenten houden ons erfgoed levend! Ze zijn niet alleen mooi en interessant om te bezoeken, maar brengen ook ons erfgoed en de Weerter identiteit tot leven als tastbare objecten.”

Na het ontvangen van de programmaboekjes gaven de Weerter stadsgidsen leerlingen van groep 8 van basisschool Aan de Bron een rondleiding over het Lichtenbergcomplex.