Wist je dit over het Weerter kraanwater?

Foto via Depositphotos (nemchenko_oleg)

3.139.925 m3 kraanwater gebruiken we met z’n allen in de gemeente Weert per jaar. Dat water wordt verdeeld over 24.164 aansluitingen, die zijn gekoppeld aan een hoofdleidingnet van 418 kilometer.

Waar je kraanwater van afkomstig is? Dat ligt eraan in welk deel van de gemeente je woont. Het deel ten zuiden van het kanaal dat Weert doorsnijdt, krijgt water dat is bereid uit grondwater uit Hunsel. Ten noorden van het kanaal komt water uit de kraan dat afkomstig is uit Ospel. Zowel in Hunsel als in Ospel wordt het daar gewonnen water eerst onthard. Uiteindelijk blijft zo een waterhardheid van tussen de 7,0 en 8,0 over.

Het zijn zomaar een aantal interessante weetjes over het Weertse kraanwater, te vinden op de website van WML. De Limburgse watermaatschappij is een van de initiatiefnemers van de Nationale Kraanwaterdag die vandaag, op woensdag 27 september, plaatsvindt. Op deze manier willen de drinkwaterbedrijven voornamelijk kinderen bewust maken van de kwaliteit van het Nederlandse drinkwater en de voordelen daarvan.

Peiling

Drink jij graag kraanwater?


Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier.