33e editie Halve van Ell

Algemeen Leudal Regio Sport Reageer 4 min. leestijd

Ell – Op 26 november 2023 vindt de 33e editie van de Halve van Ell plaats, precies 10 jaar na de 25ste jubileumeditie. De opvolgende jaartelling is echter verstoord, voornamelijk veroorzaakt door de impact van de COVID-19 pandemie. Twee keer moesten ze een editie afgelasten vanwege lockdowns en andere beperkende maatregelen. Maar nu staat niets deze komende editie meer in de weg.

Terugblik op de 25e editie

De 25e editie bracht veel onvergetelijke herinneringen met zich mee. Het was een mijlpaal in de geschiedenis van het evenement, met deelname van zowel bekende regionale als bovenregionale lopers. De editie werd gekenmerkt door een stevige wind die over het parcours waaide, dreigende regen en het toen nog ‘oude’ parcours.

Locatie en parcours

De start en finish blijven onveranderd in Ell. Het parcours is inmiddels aangepast en voert nu van de Kampstraat door verschillende woonwijken naar het buitengebied, langs Haler, Neeritter, Hunsel, en Ittervoort, om vervolgens terug te keren naar de Hunnissenstraat, recht tegenover de start. Deze aanpassing is gedaan om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare vrijwilligers en verkeersregelaars.

Onmisbare vrijwilligers

In 2023 steunt de organisatie nog steeds op een zeer toegewijde groep van meer dan 50 vrijwilligers, die zich inzetten voor organisatie, catering, parcoursuitzetting, jurering, tijdregistratie, verkeersregeling en meer. Zonder deze groep vrijwilligers zou het onmogelijk zijn om dit evenement te organiseren en uit te voeren. Dit is des te opmerkelijker gezien het feit dat veel organisaties tegenwoordig kampen met een tekort aan vrijwilligers, maar de Grenslaupers vormen hierop een uitzondering.

Drie afstanden

Net zoals in 2013, bieden we ook in 2023 drie verschillende afstanden aan. De hoofdafstand is een exact opgemeten en gecertificeerde halve marathon van 21 kilometer en 97,5 meter. Daarnaast zijn er twee varianten van deze hoofdroute, één van ruim 8 kilometer en één van ruim 13 kilometer. Alle afstanden lopen over wegen, paden en fietspaden die zo verkeersvrij mogelijk zijn. De veiligheid wordt gegarandeerd door een team van verkeersregelaars, afzethekken, linten en pijlen.

Inschrijving en tijdregistratie

In tegenstelling tot 2013 is er nu alleen nog de mogelijkheid van voorinschrijving, die online geopend is tot en met 19 november middernacht. Na deze datum wordt er een toeslag gerekend voor online na-inschrijving, die mogelijk is tot en met 23 november middernacht. Een belangrijke verandering is de overgang van bruto tijdregistratie naar netto tijdregistratie, die in 2022 is ingevoerd. Dit betekent dat je netto gelopen tijd wordt gemeten door het passeren van start- en finishmatten, wat een nauwkeuriger beeld geeft van je prestaties.

Groepsinschrijving

Een relatief nieuwe toevoeging aan het evenement is de mogelijkheid van groepsinschrijving. Groepen van 11 personen kunnen gebruikmaken van een speciaal formulier om in te schrijven en ontvangen korting op het inschrijfgeld, plus de 11e deelnemer schrijft gratis in.

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze website www.degrenslaupers.nl. Voor inschrijvingen kun je terecht op https://inschrijven.nl/form/2023112616360-nl en voor verdere vragen kun je contact met hen opnemen via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie