1723–2023: 300 jaar Brandweer Weert

112 Algemeen Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Vandaag, 21 oktober 2023, is het precies 300 jaar geleden dat Brandweer Weert is opgericht. Op deze dag wordt stil gestaan bij dit heuglijk feit. Het brandweerkorps heeft in de afgelopen drie eeuwen een indrukwekkende transformatie ondergaan, van een kleine groep mensen met beperkte middelen zoals watertonnen en handladders, tot een professioneel vrijwilligerskorps met geavanceerd materieel, goed opgeleide manschappen en een mooie kazerne.

Voor deze verjaardag worden de inwoners van Weert meegenomen in het langdurige bestaan van het vrijwillige brandweerkorps dat de gemeente Weert rijk is. Om het te vieren, worden zowel de Sint Martinuskerk als het voormalige stadhuis (nu bekend als Museum W) aan de Markt rood verlicht. Daarnaast sieren banieren met de tekst “300 jaar Brandweer Weert” de torens van de Stadsbrug, zodat iedereen die Weert binnenkomt, hiervan getuige kan zijn.

En tot slot zal de brandweerkazerne aan de Savornin Lohmanstraat niet onopgemerkt blijven. Aan de toren van de kazerne hangt een banier om de inwoners van Weert en voorbijgangers te herinneren aan het 300-jarig bestaan van Brandweer Weert.

Tijdens de bijeenkomst op de jubileumdag zijn er felicitaties van diverse collega’s en andere personen die in het verleden bij de brandweer Weert betrokken zijn geweest.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie