Vier scenario’s voor Beekstraatkwartier

Algemeen Economie Weert 12 reacties 3 min. leestijd

De gemeente Weert gaat aan de slag met de herontwikkeling van het Beekstraatkwartier. We hebben het dan over het voormalige stadhuis aan de Beekstraat en de omgeving daarvan. Het oude stadhuis is sinds 2015 tijdelijk in gebruik bij Cwartier.

De gemeente wil komen tot een definitieve invulling van het Beekstraatkwartier. Op maandagavond 2 oktober jl. zijn de omwonenden en belanghebbenden in het gebied persoonlijk geïnformeerd. Er zijn vier scenario’s gepresenteerd die een richting geven naar de toekomst. Vanaf nu kan iedere geïnteresseerde via www.weert.nl/beekstraatkwartier de scenario’s bekijken en via een enquêteformulier meningen, tips en een voorkeur doorgeven.

Wethouder Wendy van Eijk: ‘De gemeenteraad heeft in juli 2022 een bestuursopdracht vastgesteld waarin het proces is beschreven om te komen tot deze definitieve invulling. Alle opties liggen daarbij nog open, van behoud van de bestaande gebouwen, tot sloop en nieuwbouw. Op maandagavond 2 oktober zijn direct omwonenden en belanghebbenden in het gebied persoonlijk geïnformeerd. Deze participatieve avond heb ik als enorm waardevol ervaren omdat dit heel veel inzichten en ideeën heeft opgeleverd.’

Scenario’s

De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de volgende scenario’s te onderzoeken:

  • 1. Behoud van de gebouwen en opknappen van het oude stadhuis en de woningen aan de Hegstraat en de Hogesteenweg. De zogenaamde ‘minimale variant’.
  • 2. Transformatie van het oude stadhuis met behoud van de constructie en behoud van de woningen.
  • 3. Volledige sloop en nieuwbouw (varianten 3A, 3B en 3C)
  • 4. Een combinatie van de scenario’s 1/m 3.

Ruimtelijke impressies

Voor de 4 scenario’s zijn zogenaamde ruimtelijke impressies gemaakt. Daarmee wordt met tekeningen een beeld gegeven hoe de invulling van het gebied er in de toekomst uit zou kunnen zien. In korte filmpjes op de website worden de 4 scenario’s toegelicht.

Enquête

De gemeente Weert is benieuwd naar wat de inwoners van deze scenario’s vinden. Welk scenario is de moeite waard om verder te onderzoeken en waarom? Wat zijn daarnaast belangrijke elementen in het gebied? En moet er een relatie worden gelegd met het Kasteelpark Nijenborgh? Deze vragen vind je in de enquête. De ingevulde antwoorden bepalen mede hoe het vervolg van het traject er uit ziet en welke keuzes aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Alle impressie en een link naar de enquete vind je via: https://www.weert.nl/beekstraatkwartier

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
12 reacties