Aftrap Kinderboekenweek bij Brede School Moesel

Plaats een reactie

Vandaag is de aftrap gegeven voor de Kinderboekenweek 2023 op Brede School Moesel, met als centrale thema ‘Bij mij thuis’. Alle kinderen werden uitgenodigd om in hun pyjama’s of onesies naar school te komen, waardoor ze zich lekker konden ontspannen tijdens het lezen.

De dag begon met een speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt dansje van Kinderen voor Kinderen. Elke groep zette de muziek op vol volume en danste de ingestudeerde choreografie.

De Kinderboekenweek loopt officieel tot en met zondag 15 oktober. Op willekeurige momenten op schooldagen klinkt een leestoeter, wat betekent dat iedereen, waar ze zich ook bevinden in de school, een kwartier lang gaat lezen. Zelfs de leerkrachten doen enthousiast mee.

In de schoolhal is een gezellige leeshoek ingericht die perfect past bij het thema ‘Bij mij thuis’. Hier zijn een knusse woonkamer en een sfeervolle slaapkamer nagebootst. Elke dag mag een andere groep tijdens het leeskwartiertje hier een comfortabele plek uitzoeken.

Elke groep heeft bovendien een nieuw voorleesboek ontvangen, dat met veel stijl door twee moeders in de klassen is bezorgd. In de komende weken zal er naast het individuele leesmoment ook veel voorgelezen worden.

Volgende week vrijdag wordt de Kinderboekenweek op Brede School Moesel feestelijk afgesloten met een kleedjesmarkt. Elk kind krijgt de kans om op een kleedje zijn of haar eigen boeken uit te stallen en te verkopen voor slechts 50 cent per stuk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie