Alhako uit Stramproy failliet verklaard

De Stramproyse leverancier van aluminium gevelelementen, Alhako Aluminiumindustrie is vorige week door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf, opgericht in 1980, werd in juni 2017 overgenomen door drie Weerter investeerders en bleef zich toeleggen op de productie van aluminium kozijnen en gevels voor de utiliteitsbouw. Er waren ongeveer 40 medewerkers werkzaam bij het bedrijf.

Alhako Aluminiumindustrie genoot bekendheid vanwege hun flexibele marktaanpak, hoogwaardig vakmanschap en erkende kwaliteit in de afwerking. Desondanks heeft het bedrijf het faillissement aangevraagd.

Dit besluit was het gevolg van ernstige liquiditeitsproblemen, waardoor het bedrijf niet in staat was om de salarissen voor de maand oktober uit te betalen, zoals gemeld door de curator aan de Limburger. Deze problemen werden veroorzaakt door tegenvallende bedrijfsresultaten, een negatieve kasstroom, stijgende energieprijzen, hogere kosten voor glas, toenemende loonkosten en de verplichting om eerder ontvangen coronasteun terug te betalen.

Momenteel worden de toekomstmogelijkheden onderzocht, waaronder een doorstart. Ook wordt bekeken of lopende projecten kunnen worden afgerond.