Nieuwbouwproject in Altweerterheide krijgt verwijzing naar Ceresa

Algemeen Altweerterheide Dorpen Weert Reageer 1 min. leestijd

In Altweerterheide wordt een nieuwbouwproject gerealiseerd. Gelegen tussen de Bergsheisteeg en de Heidehof worden ruim 20 woningen gebouwd. Het project, nu nog onder de naam Heiveld, brengt niet alleen nieuwe huizen, maar ook een nieuwe straatnaam met zich mee.

De commissie Straatnaamgeving van de gemeente Weert heeft zich samen met de dorpsraad van Altweerterheide gebogen over de vraag hoe deze nieuwe straat in het plan moet worden genoemd. De resultaten zijn nu bekend en de nieuwe straat zal de naam “Ceresa” dragen.

Ceresa

De naam “Ceresa” is niet zomaar willekeurig gekozen. Het verwijst naar een historische boerderij die ooit gelegen was in het buitengebied van Altweerterheide, nabij het nu gerealiseerde Blauwe Meertje. De keuze voor deze naam is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar past ook perfect in een traditie.

De straten in het dorp zijn vaak vernoemd naar ontginningsboerderijen die ooit rondom het gebied lagen. Met de naam “Ceresa” wordt deze traditie voortgezet, waarbij historische namen worden gebruikt om de straten in Altweerterheide een diepere betekenis en verbinding met het verleden te geven.

Kaart van het plangebied: https://iwdg.nl/45T2LrV (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie