Bakker Vries is de beste vlaaibakker van Limburg 

Algemeen Weert 5 reacties 3 min. leestijd
Archieffoto WdG - Bakker Vries beste vlaaibakker van Limburg

Bakkerij Vries op Boshoven heeft vandaag de eervolle titel van beste vlaaibakker van Limburg in de wacht gesleept. Deze prestigieuze erkenning mag de bakkerij een heel jaar lang koesteren. De bekendmaking van deze overwinning werd live uitgezonden via L1.

De jaarlijkse competitie, waarbij Limburgse en Brabantse bakkers strijden om de titel van de beste vlaaibakker, vond ook dit jaar weer plaats. Vanmorgen verraste Henk Hover, samen met juryvoorzitter Marcel Roubroeks, Bakkerij Vries met dit geweldige nieuws.

Keuring

Gisteren werden alle vlaaien grondig beoordeeld op diverse criteria, zoals de bakstructuur en korstkleur, bodemkwaliteit, vulling, en uiteraard aroma en smaak. Drie beoordelaars controleerden zorgvuldig of de vlaaien de juiste mate van ovenwerking hadden ondergaan, of de bodem gelijkmatig was, en niet te dik of te dun. Ze keken naar de hoeveelheid vulling, de gaarheid van de vlaai, en de gelijkmatige verdeling van kruimels. Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan de smaak, waarbij kleine hapjes voorzichtig werden geproefd.

Punten toegekend

Voordat de beoordeling begon, werden alle vlaaien vooraf doorgesneden en gefotografeerd, zodat er later eventueel nog gedetailleerd over gesproken kon worden met de deelnemers. De keuring was een serieuze aangelegenheid, waarbij de beoordelingscriteria stap voor stap werden doorlopen en geëvalueerd. De punten werden opgetekend op beoordelingsformulieren en bij elkaar opgeteld. De vlaaien met de hoogste punten werden opzij gezet.

Elk detail van groot belang

De winnaar van deze wedstrijd is uiteindelijk de bakkerij die het hoogste gemiddelde scoort voor beide vlaaien. Soms was er ook overleg, met name over de kwaliteit van het gebruikte deeg, de samenstelling van de vulling en de toegevoegde aroma’s aan de kruimels. Elk detail was van groot belang. Bij het berekenen van de punten was de winnaar overduidelijk, maar in het geval van een gelijke stand in de lagere regionen, werd er nog een extra kritische blik geworpen op de vlaaien door de beoordelaars. De creaties werden nogmaals naast elkaar op de keuringstafel geplaatst en kregen een gedetailleerde vergelijking door de drie keurmeesters.

“Yes!! Wat zijn we trots op ons team!”, aldus Bakker Vries via social media.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
5 reacties