Een kijkje bij de nieuwe zorgboerderij Geuzenhof

Plaats een reactie

Zorgboerderij Geuzenhof hield zondag een open dag. Sinds eind juni dit jaar is deze dagbesteding voor onder andere ouderen met dementie en mensen met een lichamelijke beperking actief. Tientallen belangstellenden kwamen een kijkje nemen aan de Geuzendijk 34 in Weert. Onder hen ook wethouder Michèle Ferière, die de zorgboerderij officieel opende.

Begeleiding

De begeleiding op de zorgboerderij is in handen van Krista Luijkx en Jolanda Genuit. Deze laatste is de enige medewerkster die in dienst is, zo vertelt Krista. “Daar ben ik heel blij mee. En daarnaast hebben we heel veel vrijwilligers”. Samen met hen verzorgen de ‘bezoekers’ (zo worden de ouderen genoemd die gebruik maken van de zorgboerderij) de op de boerderij aanwezige dieren en werken ze in de tuinkas, moestuin en de boomgaard.

Officieel geopend

De open dag was een mooie gelegenheid voor de officiële opening van de zorgboerderij. Deze werd verricht door Michèle Ferière, wethouder met zorg, welzijn, volksgezondheid en diversiteit in haar portefeuille. “Diversiteit is iets wat hier gebeurt. Het gaat erom dat alle mensen in Weert een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en waar ze gewaardeerd worden voor wie ze zijn. En waar er gekeken wordt naar wat mogelijk is, in plaats van naar hun beperkingen”, zo sprak de wethouder in haar openingswoordje.

Carnavalswagens

Tot het eind van de jaren ’90 had de schoonfamilie van Krista een melkveehouderij in de boerderij. Door onder andere gezondheidsproblemen kon haar schoonvader het bedrijf niet voortzetten. Jarenlang werden de stallen gebruikt om er carnavalswagens te bouwen. Toen Krista’s schoonvader- en moeder de boerderij in 2016 wilden verkopen besloten zij en haar man Urban deze over te nemen. Plannen waren er al direct volop “een groepsaccommodatie, Bed & Breakfast, we zaten vol ideeën”, zo vertelt Krista. Uiteindelijk werd het dus een zorgboerderij. Ze is heel blij dat ze die keuze gemaakt hebben. “Het is superleuk. Elke dag is een feestje zeggen we wel eens… heel dankbaar werk”.

Meer informatie over Zorgboerderij Geuzenhof is te vinden op: www.geuzenhof.com.

In deze video nemen we een kijkje op de zorgboerderij. Krista Luijkx vertelt onder andere hoe de dagindeling van haar ‘bezoekers’ er uitziet: https://youtu.be/w6z5RL18nZU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie