Fiets ontvreemd uit bewaakte fietsenstalling NS-station

Wie met de fiets naar het station van Weert gaat, kan deze zowel binnen als buiten het station kwijt. Gratis buiten in de fietsenrekken aan beide zijdes van het station, of (na meer dan 24 uur) tegen betaling binnen: in de bewaakte zelfservice fietsenstalling van de NS. De kans dat je fiets uit deze laatste fietsenstalling gestolen wordt is een stuk kleiner, maar dat het toch mogelijk is bleek vorige week.

Op kermiswoensdag werd er een elektrische fiets gestolen uit de bewaakte zelfservice fietsenstalling van de NS op het station in Weert. Camerabewaking en toegangspoortjes die alleen met een ov-chipkaart geopend kunnen worden houden veel fietsendieven tegen, maar helaas niet alle. Dat bevestigt een woordvoerder van de NS, die fietseigenaren adviseert hun fiets ook in de bewaakte fietsenstalling te voorzien van een extra slot en direct contact op te nemen met zowel de politie als de NS wanneer er zich een verdachte situatie heeft voorgedaan.

Van de op kermiswoensdag gestolen elektrische fiets is aangifte gedaan bij de politie. Geruchten dat er nog meer fietsen uit de bewaakte zelfservice fietsenstalling van de NS zijn vervreemd tijdens de kermis konden niet bevestigd worden door de politie en NS. Maar, zoals altijd geldt: een gewaarschuwd mens telt voor twee.