Filmavond in Natuur- en Milieucentrum

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op dinsdag 10 oktober laat Jan van der Heijden, een van de makers van de film ‘Landschap zonder grenzen’ de natuur zien in al zijn pracht en in zeer hoge kwaliteit.

Het avondvullende programma bestaat allereerst uit beelden die met een bijzondere camera met een enorme vergroting is opgenomen. Hierdoor komen insecten en vogels héél dichtbij in fantastische kleuren. 

Voor de pauze wordt na een korte inleiding over de techniek van deze manier van filmen, een film van circa 30 minuten getoond. Het onderwerp is insecten, waarbij libellen en vlinders speciale aandacht krijgen. Alles wordt gedetailleerd en met mooie kleuren in beeld gebracht. 

Als er nog tijd over is wordt er vóór de pauze als toegift een film over een spectaculaire dag tijdens de edelhertenbronst in het Weerterbos vertoond. 

Na de pauze volgt een nieuwe vogelfilm van een uur. De titel van deze film is ‘De Verre Kijker’. In deze film word je als vogelspotter meegenomen naar meer dan 200 soorten vogels in hun natuurlijke omgeving. Héél dichtbij opgenomen en waar mogelijk met eigen geluid – een soort bewegende vogelatlas dus.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 10 oktober
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Entree: € 2,- (inclusief koffie of thee)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie