Nieuwe baanverlichting voor TC Van Horne

Plaats een reactie

TC Van Horne heeft sinds deze week nieuwe baanverlichting. Drie van de vijf tennisbanen zijn voorzien van LED-verlichting. Twee medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf klaarden de klus op grote hoogte.

Voorgelegd aan de leden

“De oude waren niet versleten maar in het kader van duurzaamheid maar ook de gestegen energieprijzen hebben we toch besloten om te investeren in LED-verlichting ..”, zo vertelt penningmeester Sander Kuijpers. “.. Tijdens de jaarvergadering is het plan hiervoor voorgelegd aan de leden en deze stemden ermee in”.

Drie van de vijf

In totaal heeft TC Van Horne vijf tennisbanen. De twee gravelbanen worden niet zo intensief gebruikt als de kunstgrasbanen. Daarom heeft de club besloten de verlichting daar (nog) niet te vervangen. Voor de drie kunstgrasbanen bleek dit wel rendabel. “De verwachting is dat we ongeveer 70 procent minder stroom gaan gebruiken met deze LED-verlichting”, zo heeft Kuijpers berekend.

Met de computer ingesteld

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in verlichting voor sportvelden verwijderde de oude geldverslindende lampen. De nieuwe LED-lampen, die in de fabriek al met behulp van de computer zo zijn ingesteld dat ze de tennisbanen optimaal verlichten, werden vervolgens op hun plek gehesen.

Voor de winter

De penningmeester is blij dat de klus al voor de winter geklaard kon worden. Dat levert de komende maanden al direct een flinke besparing op de uitgaven op. “Het overgrote deel van de verlichting gebruiken we natuurlijk in de winter. Dus dan hopen we meteen gebruik te kunnen maken van de LED-verlichting en meteen een aanvang te kunnen maken met een stukje besparing”.

In deze video zie je hoe de nieuwe baanverlichting bij TC Van Horne geplaatst werd: https://youtu.be/M7blKolfEUA.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie