Groentepakketten van Herenboeren voor Weerter minima

3 reacties

Herenboeren Land van Weert en de Weerter Minima Groep (WMG) gaan een samenwerking aan. Vanaf nu ontvangt de WMG wekelijks groentepakketten van de Herenboeren. Woensdagavond, tijdens de wekelijkse Aanschuiftafel in het Keenter Hart, werden de eerste drie pakketten overhandigd.

Kleine beurs

“Gezond eten en gezonde voeding is heel belangrijk. Voor minima is gezond eten vaak heel moeilijk omdat het vaak ook duurder is”, aldus Nico van den Bent van de Weerter Minima Groep. Met de vraag ‘Hoe kunnen we iets betekenen voor de groep mensen met een hele kleine beurs?’, benaderde de Herenboeren het bestuur van de Weerter Minima Groep. De vrijwilligers van de WMG koken met enige regelmaat soep en maaltijden voor bezoekers van de wekelijkse aanschuiftafel.

Uitdelen

De WMG krijgt vanaf nu iedere week voor drie personen verse groenten. Hiermee kunnen ze soep maken voor de aanschuiftafel. “Zit er wat te veel bij of zit er iets bij wat toevallig niet in de soep kan dan kunnen ze dat uitdelen aan de cliënten die hier komen”, zo vertelt Sylvia Kuipers, voorzitter van de Herenboeren Land van Weert, nadat ze een Herenboerentas met de eerste groentepakketten had overhandigd aan Nico van den Bent.

Herenboeren

De Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit Weert en Nederweert. Zij produceren een groot gedeelte van hun eten op de eigen Herenboerderij.

Weerter Minima

De Weerter Minima Groep is een werkgroep van Punt Welzijn. Iedere week worden er twee bijeenkomsten voor minima georganiseerd: op maandagmiddag in het buurthuis op Fatima en op woensdagavond in het Keenter Hart op Keent. Daarnaast helpt de groep minima bij onder andere gesprekken met de gemeente of andere organisaties.

In deze video vertelt Nico van den Bent hoeveel cliënten woensdag met groenten naar huis gingen. Voorzitter Kuipers van de Herenboeren vertelt met welke groenten ze thuis aan de slag kunnen: https://youtu.be/D1jPbi9cJo8.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties