Natuurlijk Platform gaat verborgen ven in Nederweert-Eind herstellen

Algemeen Nederweert Regio Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via: Natuurlijk Platform

Op zondag 5 november, de dag na de landelijke Natuurwerkdag, organiseert het Natuurlijk Platform een gezellige werkdag in de natuur.

Ze gaan namelijk een verborgen ven herstellen in Nederweert-Eind. Een klein heideterreintje met een poel dat in één ochtend weer klaargemaakt wordt voor de toekomst. Ze zullen bomen uit de grond trekken en zagen, een takkenril creëren en de heide schoonmaken.

Voor jong en oud

Dit is een activiteit voor zowel jong als oud, waarbij kinderen ook van harte welkom zijn om mee te werken. De werkdag begint om 9.00 uur en eindigt om 12.30 uur, gevolgd door een afsluiting met warme soep en broodjes. Alle benodigde gereedschappen zullen worden verstrekt. Zorg ervoor dat je geschikte kleding draagt voor mogelijke regen en wind.

Aanmelden

Voor meer informatie en om je aan te melden, kun je terecht op de volgende link: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/afterparty-natuurlijk-platform-in-een-verborgen-ven/

Andere activiteiten

Bovendien zijn er op zaterdag 4 november ook activiteiten gepland in het kader van de landelijke Natuurwerkdag. In samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten streeft de Ecologische Werkgroep Weert Zuid ernaar zand en hei te herstellen bij de Tungelerwallen in Altweerterheide. Als je liever de kwetsbare hoogveennatuur in Nationaal Park de Groote Peel een handje wilt helpen, is dat ook mogelijk. Samen met de Werkgroep Behoud de Peel voert Staatsbosbeheer verschillende werkzaamheden uit in de Peel.

Voor meer informatie over deze activiteiten op 4 november, kun je terecht op de volgende link: https://natuurlijkplatform.nl/20231010-natuurwerkdag/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie