Heel wat aan de hand, met Sint bijna in het land

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Met nog een paar nachtjes slapen tot Sinterklaas weer in Nederland arriveert is de organisatie van het Huis van Nicolaas in Weert op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een handje willen helpen. Voor het gezelligste kinderfeest van het jaar is men nog op zoek naar hulp bij het ontvangen van de vele enthousiaste kinderen.

Het jaarlijks georganiseerde Huis van Nicolaas draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden. Met name op doordeweekse dagen is alle hulp welkom.

Dag van een Piet

Een Piet in het Huis van Nicolaas staat ’s ochtends om half negen paraat om de dag voor te bereiden. Na een kopje koffie samen met de andere Pieten en Sinterklaas worden dagelijks om 10.00 uur basisscholen en instanties voor mindervaliden ontvangen. Bezoekers komen van heinde en verre, dus het is altijd een feestelijke ontmoeting met heel veel enthousiaste kinderen. Als zij om 12.00 uur alles gezien hebben zwaait Piet de kindjes uit. Sint en Pieten genieten ’s middags van een lekkere lunch waarbij natuurlijk geproefd moet worden of de vers in de keuken gebakken pepernootjes goed gelukt zijn.

Om 13.00 uur opent Voordeurpiet de entree van het Huis, zodat de vele kinderen, groot en klein, een kijkje kunnen nemen op hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland. Nadat alle bezoekers weer naar huis zijn kunnen de Opruimpieten aan de slag en wordt de dag om 18.00 uur afgesloten. De Pieten die ’s nachts niet meer de daken op gaan kunnen dan lekker uitrusten.

Huis van Nicolaas

Het Huis van Nicolaas, hét logeeradres van Sint en Pieten tijdens hun verblijf in Nederland, opent wederom de deuren in de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis Weert. Het evenement is in 2023 geopend van 20 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en de maandagmiddagen voor mindervalideninstanties die zich daarvoor hebben aangemeld.

Meer informatie over het Huis van Nicolaas en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl/vrijwilliger.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie