Honden en mobiele röntgenscanner ingezet bij onderzoek matrassen

Plaats een reactie

Op donderdag voerde de politie en de douane een uitgebreid onderzoek uit nadat ze een verdachte vrachtwagen hadden aangetroffen op een perceel aan de Bocholterweg. De politie had aanwijzingen dat er iets niet in de haak was.

De vrachtwagen was geladen met voornamelijk matrassen. De chauffeur en zijn bijrijdster werkten mee en lieten de politie de vrachtwagen grondig doorzoeken. Om de aanwezigheid van verdovende middelen te controleren, werd zelfs een politiehond ingezet. Een deel van de trailer werd geleegd, zodat de hond goed kon speuren. De hond vond uiteindelijk geen verdovende middelen.

Extra honden en röntgenscanner

Later op de avond kwam de douane met meerdere eenheden om het onderzoek voort te zetten. Hier werden ook twee honden ingezet, maar ook zij sloegen niet aan. Vanwege de vermoedens van de autoriteiten werd uiteindelijk een mobiele röntgenscanner ingezet.

Onder begeleiding van de politie werd de vrachtwagen naar het terrein van de ‘boerenbond’ gebracht, waar deze werd gescand met de mobiele röntgenscanner van de douane. Uiteindelijk werden er geen strafbare feiten geconstateerd.

Onderzoek op terrein

Nadat de politie en de douane klaar waren met hun onderzoek bij de vrachtwagen, werd het perceel aan de Bocholterweg nogmaals doorzocht. Echter, in de loop van de avond werd het onderzoek zonder resultaat gestaakt. Het onderzoek wordt achter de schermen voortgezet.

Bekijk een video: https://youtu.be/V4maKqXKYl0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie