Olympische BSO Spelen met pumptrackbaan

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Zo’n 450 kinderen deden donderdag mee aan de Olympische BSO Spelen. Nadat wethouder Martijn van de Heuvel de spelen voor geopend verklaarde werd, net als bij de grote Olympische Spelen, het Olympisch vuur ontstoken. Alle deelnemertjes liepen vervolgens de vlaggenparade over de atletiekbaan van AV Weert. Daarna konden de sportieve activiteiten beginnen. De kinderen gingen onder andere voetballen, basketballen, volleyballen en turnen.

Aan de Olympische BSO Spelen deden kinderen mee uit de regio Zuid-Oost Nederland. Zo waren er BSO’s uit Brabant en Limburg aanwezig.

Pumptrackbaan

Populair was de mobiele pumptrackbaan. Deze was door Jeordi Touil naar het sportpark aan de Parklaan gehaald. Hij zet zich al een tijdje in om een echte pumptrackbaan in Weert gerealiseerd te krijgen. Hij hoopt dat de jeugd hun ‘schermpjes’ aan de kant legt en in de buitenlucht weer actief gaat worden. “Mensen spreken vaak van bewegingsarmoede van kinderen. Overal waar we komen zijn die banen gevuld met kinderen. Het is eigenlijk de nieuwe manier van buitensporten”.

De kinderen die kennis maakten met de mobiele baan waren enthousiast en hopen dat er in Weert ook een gerealiseerd wordt. Ook wethouder Van den Heuvel zette een helm op en reed een paar rondjes. “De eerste keer is wat onwennig maar bij de derde keer ging het al vrij aardig”, zo blikt hij terug.

Het is de bedoeling dat er in de toekomst een baan gerealiseerd wordt op het Open Park Weert (OPW); het sportpark op Boshoven. De gemeente heeft hiervoor volgens Touil 340.000 euro gereserveerd (70.000 euro voor onderzoek en 275.000 euro voor de realisatie). Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar hoe het nieuw te ontwikkelen sportpark er precies uit moet komen te zien.

BMX-show

Voorafgaand aan de Olympische BSO Spelen werden de kinderen getrakteerd op een spectaculaire BMX-show. Een aantal BMX’ers reed over een steile schans waarna ze in de lucht trucs deden. Dit tot groot enthousiasme van de toekijkende kinderen.

In deze video nemen we een kijkje bij de mobiele pumptrackbaan. Wethouder Martijn van den Heuvel vertelt hoe hij zijn rondjes op de baan ervaarde. Met Jeordi Touil hebben we het erover hoe hij de wethouder overhaalde om een fietshelm op te zetten en op de fiets te stappen: https://youtu.be/EuR8fTpbqBI.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie