JOTA-JOTI weekend met Scouting St. Job en Scouting Nederweert

Plaats een reactie
Ingestuurde foto

Nederweert – Afgelopen weekend stond Scouting Nederweert in het teken van de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air / Internet. Op vrijdagavond was er zoals vanouds de Expeditie Joti, een spel georganiseerd door Scouting Limburg. Een enorm leuk spel voor leiding en de oudste leden, waarbij allerlei opdrachten en puzzels uitgevoerd moeten worden.

Op zaterdag was Scouting Nederweert gastheer voor Scouting St. Job uit Weert. Een enthousiaste zendamateurgroep PD0-team verzorgde de JOTA. Wereldwijd nodigden scouts zendamateurs in hun accommodatie uit om radiocontacten te leggen met heel de wereld.

Daarnaast hadden de scouts in de wijk allerlei spellen georganiseerd met als thema zenden. De bevers (5-7 jarigen) hebben ’s morgens een speurtocht gelopen met portofoons. De welpen (7-11 jaar) en scouts (11-14 jaar) zijn in de middag in de weer geweest met een 7-tal activiteiten, waaronder portozeeslag, een morsespel en een videodoolhof.

De beide scoutinggroepen kijken terug op een perfecte dag waaraan ze vooral veel plezier beleefd hebben. Ze kijken uit naar volgend jaar; dan is Scouting St. Job Weert weer gastheer en hopen ze op een net zo leuke activiteit.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie