Land van Horne MTB toertocht en gravelride

Algemeen Sport Uitgaan Weert Reageer 5 min. leestijd
Fotograaf: MerlijnS Photography

Winactie – Op zondag 12 november organiseert TWC Weert de negende editie van de ‘Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride’. In de afgelopen acht edities heeft deze tocht zich ontwikkeld tot een van de grootste en meest prestigieuze evenementen voor mountainbikers en gravelrijders in de regio. Het biedt een MTB-toertocht, een Gravelride en twee MTB-clinics voor jongeren tot 18 jaar. De vorige editie trok meer dan 900 deelnemers met verschillende disciplines.

De Land van Horne MTB Toertocht & Gravelride is geschikt voor zowel recreatieve als sportieve fietsers, ongeacht geslacht of leeftijd. De deelnemers met een MTB kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 25 kilometer (kidsroute), 30 kilometer, 40 kilometer, 55 kilometer en de uitdagende 65 kilometer. Voor de Gravelride zijn er afstanden van 75 kilometer en 95 kilometer beschikbaar. Kortom, voor elk wat wils.

Keuze

Gravelride

Gravelrides winnen steeds meer aan populariteit en TWC Weert speelt hierop in met twee routes van 75 en 95 kilometer. De gravelroute is compleet vernieuwd en nu losgekoppeld van de MTB-routes. Bij de start wordt je verwelkomd met een kopje koffie, en onderweg in Mierlo is er een rustpunt met lekkernijen. Na afloop worden de gravelrijders beloond met een Belgisch biertje en een smakelijke hamburger in de gezellige en exclusieve Deluxe tent.

MTB DeLuxe

Voor degenen die de MTB-tocht graag in bourgondische stijl afsluiten, bestaat de mogelijkheid om de inschrijving uit te breiden met culinaire verwennerij. Deelnemers aan MTB DeLuxe krijgen bij de start een kopje koffie en na afloop worden ze getrakteerd op een Belgisch biertje en een heerlijke hamburger in de gezellige en exclusieve Deluxe tent.

Deelname aan gravelride en MTB Deluxe kan alleen op basis van voorinschrijving. Inschrijven kan via www.twcweert.nl of www.fietssport.nl.

Prijsvraag

Speciaal voor de lezers van Weert de Gekste hebben ze opnieuw een prijsvraag met aantrekkelijke prijzen. De hoofdprijs is een Mio fietsnavigatiesysteem, beschikbaar gesteld door BikeTotaal Vlassak. De tweede prijs is een dinerbon voor twee personen, aangeboden door Partycentrum de Sluis. En er zijn troostprijzen, bestaande uit enkele bierpakketten, beschikbaar gesteld door Café de Tramhalt en TWC Weert. Bovendien mogen de winnaars gratis deelnemen aan de Land van Horne MTB Toertocht.

Vraag: De MTB-route voert door verschillende prachtige natuurgebieden in Weert en deels ook over de grens in België. Wat is de naam van het overkoepelende natuurgebied waartoe deze afzonderlijke natuurgebieden behoren?

Als je het antwoord op deze vraag weet, stuur het dan naar [email protected] en vermeld je naam, adres en woonplaats. Je kunt je antwoord insturen tot en met vrijdag 10 november 2023.

Clinics

De clinics worden verzorgd door een ervaren en gecertificeerde trainer met ondersteuning van TWC Weert-trainers. Je vindt meer informatie over de clinics op deze website: www.twcweert.nl. Als je wilt deelnemen aan een van de clinics, meld je dan aan door een bericht te sturen naar [email protected]. Vergeet niet je naam, adres en woonplaats te vermelden, en geef aan of je interesse hebt in de Kids Clinic of de Downhill Clinic. Deelname aan de clinics is kosteloos en mogelijk gemaakt dankzij een bijzondere samenwerking tussen TWC Weert, Limburg Cycling en de Gemeente Weert.

Tijdens de tocht in de Tungelerwallen is er opnieuw een gezellige rustplaats ingericht, waar je gratis kunt genieten van versnaperingen.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich registreren tussen 8:30 uur en 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis op Industriekade 58 in Weert. Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 en voor NTFU-leden geldt een gereduceerd tarief van €5,50 (Scan-to-Go beschikbaar). Als je je vooraf inschrijft, ontvang je een extra korting. Voorinschrijving is mogelijk via www.twcweert.nl of www.fietssport.nl.

Voor de gravelride en MTB Deluxe bedragen de inschrijfkosten €15,00 en voor NTFU-leden slechts €12,00, maar dit geldt alleen voor voorinschrijving. Jongeren tot 16 jaar kunnen kosteloos deelnemen, met uitzondering van de gravelride en MTB Deluxe.

Op de inschrijflocatie zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling beschikbaar. Voor meer informatie www.twcweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie