Poging om kat onder zonnepanelen vandaan te halen blijkt tevergeefs

112 Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Maandag rond 14:45 uur ontving de brandweer een melding vanwege een ‘dier op hoogte’ aan de Beatrixlaan in Weert.

Een kat had zich onder de zonnepanelen van de buren genesteld en de eigenaar had sinds vanochtend herhaaldelijke pogingen ondernomen om het dier weer naar binnen te halen. Omdat ze niet in staat was om zelf bij de zonnepanelen te komen, besloot ze de hulp van de brandweer in te schakelen.

De brandweer arriveerde ter plaatse met een ladderwagen en benaderde de zonnepanelen op het dak via het dakkapel van de buren. Ze probeerden de kat voorzichtig met een stok te verjagen, maar het dier gaf geen gehoor aan hun inspanningen.

Aangezien de brandweer niet gemachtigd is om zonnepanelen te verwijderen en omdat ze het huisdier geen pijn wilden doen, bleef er geen andere optie over dan de kat te laten zitten. De eigenaar werd geadviseerd geduldig af te wachten en het raam van het dakkapel open te laten, in de hoop dat de kat vanzelf terug zou keren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie