Politie voert controles uit vanwege overlast bromfietsen in Weert

112 Algemeen Weert 11 reacties 1 min. leestijd

Op dinsdag heeft de politie een reeks doelgerichte controles uitgevoerd op verschillende locaties in Weert. De actie was gericht op het aanpakken van overlast veroorzaakt door bromfietsen en vond onder andere plaats op de Limburglaan en de Statieberg, nabij de Stationstunnel. Ook werden enkele automobilisten gecontroleerd.

Tijdens de controleactie werden de resultaten behaald:

  • Twee personen ontvingen een proces-verbaal in verband met drugsgerelateerde overtredingen.
  • Er werd één inbeslagname van drugs gemeld.
  • Acht voertuigen bevonden zich in de status ‘wachten op keuring’ (WOK-melding). Dit betekent dat deze voertuigen opnieuw gekeurd moeten worden door de RDW vanwege uiteenlopende technische overtredingen, zoals verkeerd geplaatste uitlaten of te hoge snelheid.
  • Zes personen ontvingen een proces-verbaal voor overtredingen zoals het gebruik van een telefoon tijdens het rijden en het niet dragen van een autogordel.

De controleactie, die voornamelijk gericht was op het aanpakken van overlast veroorzaakt door bromfietsen, maakte gebruik van een rollertestbank om de voertuigen grondig te controleren. Er werden geen aanhoudingen verricht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties