PSW deelt voorbeelden toekomstbestendige zorg

Algemeen Nederweert Weert Reageer 2 min. leestijd

De (langdurige) zorgvraag neemt toe en het aantal mensen dat in de zorg werkt neemt al jaren af. Om te zorgen dat iedereen in de toekomst goede zorg kan krijgen, is het belangrijk om anders naar zorg te kijken: gericht op preventieve gezondheid in plaats van ziekte en kijkend naar wat iemand wel kan. Dit gedachtegoed past naadloos bij de strategie van PSW. Om de ambitie van PSW meer kracht bij te zetten én het netwerk hierin mee te krijgen, deelt PSW onder de noemer ‘PSW ook goed morgen’ mooie voorbeelden van toekomstbestendige zorg in de regio.

PSW ook goed morgen in de praktijk

PSW zet zich iedere dag in om ook op langere termijn te kunnen blijven bijdragen aan de ontwikkeling, zelfstandigheid en ondersteuning van mensen. De zorg van de toekomst, oftewel van morgen, begint vandaag. Dit betekent niet dat alles anders moet, want er gebeuren al heel veel mooie dingen.

Om in gesprek te gaan met cliënten, verwanten en het netwerk lanceert PSW ‘PSW ook goed morgen’: gericht op het inspireren en activeren van betrokkenen én het delen van mooie succesverhalen van toekomstbestendige zorg. Deze voorbeelden hoeven niet altijd groot te zijn, juist in kleine veranderingen zit de kracht. In het filmpje en op de webpagina over PSW goed morgen zijn mooie praktijkvoorbeelden te bekijken waaronder het project ‘Automaatje’ in Nederweert en de samenwerking met verwanten bij woonbegeleidingscentrum Looimolenstraat in Weert.

Over PSW – Onze passie kent geen beperkingen

Dat ieder mens een volwaardige plaats in de samenleving verdient, vindt PSW vanzelfsprekend. Iedereen telt mee is dan ook geen streven, maar een uitgangspunt. PSW ondersteunt al ruim 65 jaar kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of een ondersteuningsvraag, die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. De organisatie werkt met circa 1200 medewerkers vanuit verschillende locaties en bij mensen thuis in Noord- en Midden-Limburg en regio Sittard-Geleen. De medewerkers bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie