ASC Van Hornerijders organiseert kaartleescursus voor autoliefhebbers

Archieffoto WdG - Rally in regio Weert

Op zondag 17 december 2023 staat er een interessante dag gepland voor autoliefhebbers, georganiseerd door ASC Van Hornerijders. Een kaartleescursus voor beginners in de tourklasse en een spannende, uitdagende rit voor de ervaren rijders in de sportklasse staan op het programma.

Kaartleescursus tourklasse

Voor de tourklasse wordt de kaartleescursus verzorgd door ervaren kaartleesrit-experts Alexander Leurs en Ad van de Werf. Tijdens de cursus zullen verschillende kaartleessystemen worden uitgelegd, gevolgd door een praktijkrit waarbij de geleerde technieken in de praktijk kunnen worden toegepast. De tourklasse is toegankelijk voor alle deelnemers en gemakkelijk te leren, ongeacht het type auto (moderne auto, sportwagen, youngtimer of oldtimer).

Uitdagende rit sportklasse

Speciaal voor de sportklasse is er een uitdagende 100 kilometer punten vrije route uitgezet op de Michelin kaart. De sportklasse biedt een stapje extra uitdaging met wegverleggingen, het opnieuw construeren van de route tijdens de rit, kaarten die soms wel 30 jaar oud zijn, meer onverharde wegen en een hogere tijdsdruk. Een ideale zondagmiddagrit voor autoliefhebbers die een stap verder willen gaan. Vooraf zal er een korte briefing plaatsvinden en bij terugkomst uiteraard een korte uitleg.

Beide klassen beloven een dag vol uitdagingen en autoplezier. De inschrijvingen zijn beperkt, dus geïnteresseerden wordt aangeraden zich snel aan te melden op www.hornerijders.nl. Deelname is mogelijk voor iedereen boven de 18 met een rijbewijs, ongeacht geslacht of ervaringsniveau. De inschrijving is inclusief koffie en Weerter vlaai voor een gezellige en smakelijke dag. Mis deze kans niet en schrijf je snel in voor een dag vol autoplezier en uitdaging.

Meer informatie vind je via de onderstaande afbeeldingen en via www.hornerijders.nl.