Boonte Aovendj en Boonte Femiêlie Middig V.V. de Rogstaekers: ‘Niks um ’t lieëf’

Ook dit jaar presenteert Stadsvastelaovendj vereiniging de Rogstaekers weer de Boonte Aovendj en de Boonte Femiêlie Middig in het Munttheater.

Hiermee trappen de Rogstaekers het Vastelaovendj seizoen van 2024 af. Vanaf dat moment dendert de Rogstaekers Vastelaovendj trein vijf weken door het Weerterland.

De artiesten zijn er na maanden van repetities klaar voor en de leden van de B.O.V.A.G.-band staan te popelen voor hun derde reeks aan Boonte Aovendje.

Limburgse tradities in het Munttheater

Nieuwe directeur van het Munttheater Sandra in t Groen: “Tijdens mijn eerste kennismaking met de leden van de Rogstaekers spraken we uitgebreid over ons beider liefde voor dit mooie volksfeest. Als Brabantse carnavalsvierder ben ik natuurlijk nieuwsgierig naar de Limburgse Vastelaovendj tradities. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met de Rogstaekers en de Boonte Aovendj en de Boonte Femiêlie middig in het Munttheather in het bijzonder.”

Op vrijdag 12 januari start de reeks van acht avonden en twee familiemiddagen met het thema ‘Niks um ’t lieëf’. Dit jaar is er een extra avond op woensdag 17 januari.

Prinsuitroepingen

Traditiegetrouw wordt op de Gala Boonte Aovendj, dit jaar zaterdag 13 januari, de nieuwe Stadspreens bekendgemaakt. Dit jaar alweer de 78ste Stadspreens. Weem wurtj ‘t?

De uitroeping van de 78ste Stadspreens wordt live uitgezonden via WeertFM en de website van de Rogstaekers

Op zondag 14 januari wordt de 72ste Jeugdpreens van Weert uitgeroepen tijdens de eerste van de twee Boonte Femiêlie middagen.

Kaartverkoop

Kaarten voor de Boonte Aovendje en Boonte Femiêlie middagen zijn te koop via de website van het Munttheater.