Gewonde zwaan uit waterbassin gered op Kampershoek 2.0

3 reacties

Woensdag rond het middaguur werd de brandweer gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de dierenambulance tijdens een reddingsoperatie op Kampershoek 2.0.

In een waterbassin was een gewonde zwaan aangetroffen, nadat medewerkers van een nabijgelegen bedrijf het alarm hadden geslagen. De vrijwilligers van de dierenambulance arriveerden ter plaatse, maar konden het gewonde dier niet bereiken. Daarom riepen ze de hulp in van de brandweer. De brandweerlieden trokken waadpakken aan en betraden het bassin om de zwaan te redden.

Ondanks de verwondingen slaagde de zwaan er telkens in om uit handen van de brandweerlieden te blijven. Uiteindelijk, na vier mislukte pogingen, slaagden ze erin om met behulp van een vanglinie en een boot de gewonde zwaan te vangen.

Het dier werd overgedragen aan de dierenambulance voor verdere verzorging van de verwondingen.

Bekijk een video: https://youtu.be/wpJRAwaQJQM

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties