Lijnbus botst met graafkraan op Vogelsbleek

Plaats een reactie

Op woensdag rond de klok van 14:00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ongeval op de Vogelsbleek in Weert.

Het incident vond plaats ter hoogte van de nieuwbouwlocatie van het ziekenhuis, waar een lijnbus en een graafkraan met elkaar in aanraking kwamen. Het ongeluk gebeurde toen de bus de bushalte aan de Vogelsbleek wilde bereiken en op datzelfde moment de graafkraan bij het bouwterrein in beweging kwam. De buschauffeur kon het bouwmaterieel niet meer ontwijken, wat resulteerde in een botsing.

Gelukkig bleef de chauffeur ongedeerd, maar was flink geschrokken. Hetzelfde gold voor de enkele tientallen inzittenden van de bus, die eveneens lichamelijk ongedeerd bleven. Er kwam uit voorzorg wel een ambulance ter plaatse, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

De voorzijde van de bus raakte aanzienlijk beschadigd en moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De graafkraan kon op eigen kracht terugkeren naar het bouwterrein.

Als gevolg van dit incident werd de Vogelsbleek tijdelijk gedeeltelijk afgesloten voor verkeer, waarbij de politie het verkeer omleidde.


Dit bericht komt tot stand na een tip van een WdG-bezoeker. Zie jij ook iets opvallends wat invloed heeft op het verkeer? Meld het dan via het contactformulier of via de app van WdG.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie