Henrie van Geneijgen naar finale Groot Limburgse Buuttekampioenschappen

Ingestuurde foto

In het Munttheater vond gisteravond de derde voorronde plaats van het Groot Limburgse Buuttekampioenschap. Voorafgaand aan de finale in januari worden er in verschillende Limburgse steden voorrondes gehouden.

Tijdens de voorselectiewedstrijden wordt bepaald welke deelnemers zich kwalificeren voor de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen 2024. In totaal schreven 18 kandidaten zich in.

Deelnemers in Weert

In Weert stonden gisteren zes deelnemers op het podium, waaronder Rob Princen uit Weert met “Joep van de ziekeomroep”, Ruud Heijmans uit Peij met “Ut äöverveel mich allemaol”, Carola Vergoossen uit Maria-Hoop met “Agaath van de kringloupwinkel”, Henrie van Geneijgen uit Swartbroek met “Den Aaje Blauwe”, Ed Knops uit Sevenum met “Watbleef Essebleef? Un bietje doaf” en John van Bilsen uit Roggel met “Doe Hoofs Mer Ein Hobby Te Hubbe”.

Winnaars

Uiteindelijk wisten Henrie van Geneijgen uit Swartbroek en John van Bilsen uit Roggel een plek in de finale te bemachtigen. Ze gaan zullen strijden om de felbegeerde Pierre Cnoopstrofee.

Finale

Op vrijdag 12 januari 2024 wordt de finale van het Groot Limburgse Buuttekampioenschap georganiseerd in Theater de Oranjerie te Roermond. De kaartverkoop voor de finale vindt plaats op zondag 10 december.