‘Komt een mens bij de dokter’ vanaf nu te zien

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

De reizende tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ is vanaf nu te zien in Weert. Vandaag is deze tentoonstelling feestelijk geopend door wethouder Michèle Ferrière en bestuurder Gertjan Kamps van het Sint Jans Gasthuis Weert. De tentoonstelling is onderdeel van Weert Respecteert.

Tijdens de feestelijke opening in het centrum van Weert werden de aanwezigen verwend met verrukkelijke cupcakes, terwijl er onderling gesprekken plaatsvonden waar bewondering, respect en een vleugje humor de boventoon voerden.

Komt een mens bij de dokter

Deze reizende tentoonstelling toont 19 portretten en ervaringsverhalen van patiënten en zorgverleners over inclusieve zorg. Verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ontmoet mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg.

Wethouder Michèle Ferrière: “De tentoonstelling sluit naadloos aan bij onze kernwaarde Iedereen doet mee. In Weert telt namelijk iedereen mee, maar we zijn niet allemaal hetzelfde. Iedereen verdient passende zorg. En dat vraagt om maatwerk. Met deze tentoonstelling willen we hiervoor meer bewustzijn creëren. Kom kijken en laat je verwonderen.”

“Het ziekenhuis wil ieder mens op een persoonlijke manier ontvangen en helpen”, vertelt bestuurder Gertjan Kamps van Sint Jans Gasthuis Weert. “We willen er zijn voor iedereen, zonder onderscheid. Het vergt training en bewustwording om te begrijpen wat een klacht voor iemand persoonlijk betekent en hoe specifieke medische kennis en vaardigheid kan bijdragen aan een oplossing. De tentoonstelling is daarom een geweldig initiatief voor ons. Zorg passend maken is de norm, maar vraagt om inzicht en training.”

Kom kijken

De tentoonstelling is te zien van 16 november tot en met 7 december 2023 op de Markt in Weert. Het is een initiatief van de Alliantie Gezondheidszorg op Maat en stichting Open mind.

Bekijk een video: https://youtu.be/77Q5LfNNcfU

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie