Landschappen in de Theuniskapel

Thomas in de Alpen door Jack Vreeke

In het eerste weekend van december presenteert Kunsthal Weert in de Theuniskapel meerdere kunstenaars die het landschap op allerlei manieren hebben gezien en beleefd. Zij laten zien hoe de natuur het doet in de kunst sinds de vijftiger jaren.

Het beeld kan variëren van een effen weiland (Aat Verhoog) tot een abstractie (Francis Mean). Van een expressionistisch landschap (Pieter Defesche en Anne Marie Borggreve) tot een fotorealistisch gebergte (Jack Vreeke).

Sjoerd Bakker etst een berg en Simone Dettmeyer tekent de Fuji met zacht potlood. Jean Ruiter toont een Japanse aangeharkte tuin. Daphne Hovers laat een impressionistisch schilderij van een bos zien. Limburgse landschappen van Har Scheffer en Fred Gubbels hangen naast een Landschap in Noord-Thailand van Joost Minnigh.

Praktische informatie

De Theuniskapel is op 2 en 3 december open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Ga voor meer informatie naar www.kunsthalweert.nl.