Lezing over de Weerter Stadsnatuur

Koolmezen die een octaaf hoger zingen, paardenbloemen die in een rap tempo evolueren en merels die zich van schuwe bosvogel aanpassen naar stadsvogel; het hoog dynamische stadsmilieu trekt vele opportunisten aan door het aanbod van biotopen die in de natuur niet voorkomen. De stad herbergt een verscheidenheid aan soorten waarvan een deel volledig afhankelijk is geworden van de menselijke bebouwing. Het door de mens gecreëerde biotoop schept kansen maar zorgt ook voor bedreigingen voor de biodiversiteit. In deze lezing worden de highlights van de stadsnatuur in Weert besproken in relatie tot de natuurwaarden in het buitengebied, gebaseerd op het boek ‘Het Eiland van Weert, ontdek de natuur in Weert en Nederweert’ van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 14 november 2023
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Spreker: ecoloog Renate Bruinsma
  • Toegang: € 2,- (inclusief een kop koffie of thee)