Max Weekers triomfeert tijdens Enfusion kickboksevenement

Ingestuurde foto

Update – Weert heeft zijn eigen ‘Super Max’. De 26-jarige Max Weekers schitterde zaterdagavond tijdens een opwindend kickbokstoernooi in Groningen, waar hij overwinningen behaalde tegen geduchte tegenstanders.

Na negen jaar alles te hebben gegeven voor de sport, stond Max bij een van de grootste kickboksorganisaties ter wereld in een 8-mans toernooi. Niet slechts één, maar drie wedstrijden op één avond vechten en winnen om het toernooi te kunnen claimen.

Vroeger keek Max naar de K-1 en dacht hij dat die gasten van een ander soort waren om dat te kunnen doorstaan. Nu stond hij er zelf, weliswaar niet in de K-1, maar in een soortgelijk toernooi.

Max heeft geen enkele partij cadeau gekregen en moest tegen stuk voor stuk zeer goede en harde vechters strijden.

  • Partij 1 tegen Thomas Doeve: winst door TKO in de 3e ronde.
  • Partij 2 tegen Aquil Richards: winst op punten.
  • Partij 3 tegen Soufyan el Atioui: winst op punten.

Zowel fysiek als mentaal is Max echt door een hel gegaan. In de eerste partij kneusde hij zijn rechterhand, scheurde hij in de tweede partij opnieuw zijn biceps (wat slechts twee weken geleden ook al gebeurde) en in de derde wedstrijd heeft hij waarschijnlijk zijn voet gebroken.

Weinig mensen weten en hebben van dichtbij kunnen zien wat het Max heeft gekost om daar zaterdagavond te staan. Hij heeft een zwaar jaar achter de rug en ondanks alles de focus niet verliezen en toch het toernooi winnen, maakt heel veel goed.

Max bedankt het hele team, de supporters die in grote getallen aanwezig waren, de sponsoren en iedereen die vanuit huis live meekeek! “Jullie hebben me er echt doorheen getrokken,” aldus Max Weekers.

Zijn volgende wedstrijd zal zijn voor de wereldtitel van Enfusion. Dit zou eigenlijk op 16 december zijn, maar aangezien hij even in de lappenmand ligt, gaat dit helaas niet lukken.

Update: Nader toegekomen informatie verwerkt in het bericht.

Bekijk de opkomst van Max (ingestuurd): https://youtube.com/shorts/HfKdKXAROMo