50 jaar VVD in Weert

Algemeen Politiek Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat er een VVD-afdeling in Weert werd opgericht. Een mooi moment om terug te blikken op die afgelopen 50 jaar. Het jubileum werd dan ook groots gevierd afgelopen zaterdag bij Café ’t Swaentje. Leden, voormalige en huidige leden van de raden in Weert, de regio en de Provinciale Staten, lokale en provinciale bestuurders en vele liberale vrienden waren afgelopen zaterdag aanwezig om mooie herinneringen te delen én vooruit te blikken.

Jubileumfeest

Raadslid Lars Lambers presenteerde de avond. Hij wist te vertellen dat er in de afgelopen 50 jaar, gedurende 13 periodes, heel wat raadsleden en leden van het college van B&W namens de VVD in Weert zitting hebben gehad. Voorzitter van het lokale netwerk, Ralf Stoks, voegde daar nog aan toe dat de VVD in Weert al sinds 2002 onafgebroken in het college van B&W actief is. 

Fractievoorzitter Thomas van Gemert presenteerde samen met voormalig wethouder en statenlid Anton Kirkels een magazine over 50 jaar VVD in Weert. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan lid van het eerste uur, voormalig wethouder en statenlid Jan Peeters.

Later op de avond vond er een debat plaats tussen Wendy van Eijk, op dit moment verkiesbaar als aankomend Tweede Kamerlid, en Frans Weekers, als oud-Haags gediende. Er werden tussen hen Haagse en lokale tips uitgewisseld. 

Een succesvolle avond waarop politiek van toen en nu tot leven kwam, die afgesloten werd met de live pianoshow van Nick Jefferson.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties