Ongekende drukte bij Sinte Merte-viering in centrum Weert

Algemeen Evenementen Weert Reageer 1 min. leestijd

Veel kinderen kwamen op zaterdag 11 november 2023 samen met hun ouders naar de St. Martinuskerk in Weert voor de jaarlijkse viering van Sinte Merte. Het was de eerste keer dat ze het verhaal van Sinte Merte konden horen van Deken Wilson Varela, die zijn verhaal vertelde voor een nagenoeg volle St. Martinuskerk. 

Nadat alle lampionnen in de kerk waren ontstoken, volgde iedereen Sint Maarten te paard en de tamboers door de Beekstraat. De lampionnenoptocht eindigde op het terrein van Scouting St. Maarten aan de Nazarethsteeg, de organisator van de Sinte Merte-viering.

Op het scoutingterrein werd onder het tromgeroffel van de tambours de imposante Sinte Mertehoûp ontstoken door Sint Maarten. Daarna kon iedereen genieten van de warmte van het vuur, samen met heerlijke warme chocolademelk, limonade, wafels en smakelijke oliebollen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie