Stadsgidsen organiseren een wandeling in het Lichtenberg-park

Lichtenberg in het verleden
Lichtenberg in het verleden

Op zondag 12 november zullen de stadsgidsen van Weert een openbare wandeling leiden door het historische rijksmonument, De Lichtenberg. Dit jaar markeert niet alleen de zestigste verjaardag van de nieuwbouw aan de Kazernelaan, maar ook van het bijzondere openluchttheater.

Bovendien viert Het College dit jaar zijn 375-jarig bestaan. Echter, wat wellicht nog belangrijker is, zijn de cruciale ontwikkelingsplannen die momenteel worden gesmeed en de toekomst van de Lichtenberg zullen beïnvloeden.

Tijd en aanmelden

De wandeling begint om 14.00 uur bij de ingang van De Lichtenberg aan de IJzerenmanweg en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De kosten bedragen €3,- (kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen).

Aanmelding is verplicht en moet vóór vrijdag 10 november worden gedaan via e-mail naar [email protected], met vermelding van “Lichtenberg-wandeling” en het aantal deelnemende personen. Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen.

Historische locaties

Tijdens de wandeling zullen onze stadsgidsen uitgebreid vertellen over de verschillende facetten van dit complex. De route voert langs historische locaties zoals de voormalige boerderij De Helmonder en de nu als ‘Boostenzalen’ bekende voormalige gymnastiekzalen. Hoogtepunten van deze rondleiding zijn de bezichtigingen van het uitgestrekte openluchttheater en de prachtig gerestaureerde Mariakapel. Ook kunt u de tennisbanen bewonderen die tot de mooiste van Nederland behoren.

Tijdens de wandeling delen onze stadsgidsen niet alleen verhalen over de gebouwen, maar ook anekdotes over opmerkelijke leraren en leerlingen van Het Bisschoppelijk College uit vroegere tijden. Toch is deze wandeling zeker de moeite waard voor iedereen, ongeacht hun achtergrond.

Aan het einde van de wandeling rijst de vraag: hoe gaan we verder met het Lichtenbergcomplex?

Belangrijke details over de Lichtenberg-wandeling

  • Datum en tijd: Zondag 12 november van 14.00 tot 15.30 uur.
  • Start- en eindpunt: Ingang van De Lichtenberg aan de IJzerenmanweg.
  • Maximaal aantal deelnemers: 40
  • Kosten: €3,- (kinderen tot 12 jaar gratis).
  • Verplichte aanmelding vóór vrijdag 10 november via [email protected], met vermelding van “Lichtenberg-wandeling” en het aantal deelnemende personen.

Meer informatie is te vinden op onze website: www.stadsgidsenweert.nl en op onze sociale mediakanalen op Facebook en Instagram (#stadgidsenweert).