[Update] Storm Ciarán zorgt ook in Weert voor nodige overlast

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 22:27u – De storm Ciarán die momenteel over Europa raast, veroorzaakt ook in Weert de nodige overlast. De brandweer en de gemeente Weert hebben verscheidene meldingen ontvangen van takken die zijn afgebroken en bomen die zijn omgevallen.

Op diverse locaties zijn bomen omgewaaid, bijvoorbeeld in de Odamolenstraat, waar een forse boom op een hekwerk en de weg belandde. Ook viel een boom op de Johan Willem Frisolaan. Op de Bocholterweg, in de buurt van de grensovergang, lag ook een boom op de weg en op de Wetering is een tak op een auto terechtgekomen. Gelukkig vielen er geen gewonden bij deze incidenten.

De brandweer, de gemeente Weert en een groenaannemer zijn intensief bezig om alle meldingen af te handelen en de afgebroken takken en omgevallen bomen te verwijderen.

Update 18:01 uur – De hulpdiensten zijn de hele middag bezig geweest met meldingen van stormschade. Zo hing er een afgebroken tak boven de Roermondseweg die dreigde naar beneden te vallen. De brandweer heeft de tak verwijderd met behulp van een ladderwagen en een zaag. Het verkeer ondervond enige hinder van dit incident.

Op de Bocholterweg was opnieuw een boom omgewaaid, die de weg blokkeerde. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd, waarna de weg weer kon worden vrijgegeven.

Maar niet alleen bomen veroorzaakten overlast. Op de Industriekade waren grote platen van een terrein weggewaaid. De krachtige wind was zo sterk dat het hekwerk de platen niet kon tegenhouden. De platen belandden vervolgens in de bocht tussen de Uilenweg en Havenweg. De brandweer, BOA’s en politie hebben de platen verwijderd, waarna een medewerker van het naastgelegen bedrijf ze stevig heeft vastgemaakt.

Update 22:27 uur: In de buurgemeenten van het Weerterland is de brandweer vanavond nog op pad gegaan om stormschade-meldingen af te handelen. In Heibloem was een boom op de Pater van Donstraat gevallen en in Meijel mocht de brandweer op pad voor omgevallen bouwhekken.

Bekijk een reportage van enkele meldingen en ingestuurde foto’s.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie