Voorbijganger slaat alarm na het horen van rookmelders bij woningbrand

112 Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

De brandweer en politie kregen donderdag kort voor 16.00 uur een melding van een ‘brandgerucht’ bij een woning in de Zuiderstraat. Een passant had alarm geslagen na het horen van piepende rookmelders.

De brandweer arriveerde met een Snel Interventievoertuig en een tankautospuit. Op straat waren inderdaad rookmelders te horen, maar niemand opende de deur van de woning. De brandweer probeerde via de ramen meer informatie te verkrijgen over de situatie. Toen de brievenbus werd geopend, was er een brandgeur waarneembaar.

Aangezien niemand opendeed, forceerde de brandweer een deur met een ram om toegang te krijgen tot de woning. Eenmaal binnen ontdekte de brandweer dat er nog een pan op het fornuis stond. Gelukkig was de situatie snel onder controle.

De eigenaar van de woning werd opgespoord en kwam ter plaatse. In de tussentijd werd de woning geventileerd. Het pannetje op het vuur had wat rookontwikkeling veroorzaakt, wat de activatie van de rookmelders verklaarde.

Stichting Salvage werd ingeschakeld om de eigenaar te assisteren bij de verdere afhandeling van het incident.

Bekijk een video: https://youtu.be/bSbn5myYHSQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie