Eddy Posno verkoopt al 50 jaar vuurwerk

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Eddy Posno heeft een feestje te vieren. Hij verkoopt de komende dagen naast sportartikelen en sportkleding ook weer vuurwerk. En dat voor het 50ste jaar. Wat ooit begon met rotjes en zevenklappers groeide uit tot volledige vuurwerkshows.

Duizenden euro’s

In de loop der jaren is het vuurwerk dat over de toonbank gaat steeds groter geworden. En daarmee ook de prijzen die ermee gemoeid zijn. “Vroeger gaven de mensen vijftig gulden uit (ongeveer 22,50 euro, red.). De bedragen die er tegenwoordig worden uitgegeven wil ik niet eens noemen ..”, zo vertelt Eddy. Dat doet vermoeden dat het in sommige gevallen om een paar duizend euro gaat. “.. Soms leggen vriendengroepen veel geld bij elkaar om samen een grote vuurwerkshow bij ons te komen halen”.

Veilig

In de loop der jaren zijn er geen grote vervelende dingen gebeurd, aldus Posno. “Vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gebeuren dingen. Naar mijn weten is hier in Weert nooit iets heel groots voorgevallen”. Hij doet er alles aan om het allemaal zo veilig mogelijk te houden. “Al is vuurwerk natuurlijk nooit honderd procent veilig. Maar hier in der winkel slaan we alles netjes, zoals dat hoort, op in twee speciaal gebouwde bunkers”. Als hij ons een kijkje gunt zien we dat er de eerste voorraad vuurwerk al opgeslagen ligt.

Vol rook

Dat er toch ook wel eens iets niet helemaal volgens verwachting ging bleek toen Eddy nat geworden vuurwerk wilden vernietigen. Op de toen nog binnenplaats achter de winkel probeerde hij het aan te steken maar dat lukte niet. “We zijn toen terug de winkel in gegaan maar een half uur later hoorde ik roepen: de binnenplaats staat vol rook. Het was dus toch gaan smeulen”. Tegenwoordig wordt dit soort vuurwerk weer opgehaald door de leverancier, aldus Posno.

Actie

Om het jubileum te vieren heeft hij een drietal vuurwerkpakketten ingekocht die hij – hoe toepasselijk – met 50 procent korting gaat verkopen. Momenteel kan het vuurwerk besteld worden. Op 28, 29 en 30 december mag het dan opgehaald worden. Let wel even op! Op 31 december kan dat niet omdat dit een zondag is. Dat is landelijk zo bepaald.

In deze video vertelt Eddy Posno hoe hij in 1973 begon met het verkopen van vuurwerk. Zijn vader, toen nog eigenaar van de zaak, zag dat in eerste instantie helemaal niet zitten: https://youtu.be/6E6nIz4PRXA.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie