Erik van Muiswinkel bezocht Philips van Horne

Afgelopen donderdag 7 december bezocht Erik van Muiswinkel de Philips van Horne. Van Muiswinkel, bekend van televisie (programma’s zoals Ook dat nog, Kopspijkers en de landelijke intocht van Sinterklaas – als Hoofdpiet) heeft in 2019 een vertaling van Le Petit Prince verzorgd. Dit boekje (na de Bijbel het meest vertaalde ter wereld) was voor hem aanleiding om verder te gaan spitten in het leven en werk van de auteur, Antoine de Saint-Exupéry en resulteerde in het boek Uit de lucht gevallen.

In de clusters Frans van Havo-4 en Havo-5 is als voorbereiding op de komst van Van Muiswinkel Le Petit Prince in zijn originele versie gelezen, besproken en uitgelegd. Op 7 december heeft Erik van Muiswinkel in alle groepen gesproken over Saint-Exupéry, zijn leven en de relaties die er zijn tussen de auteur en zijn werk. Het werd een boeiende lezing van 60 minuten waarin ook enkele vertaalmoeilijkheden werden besproken en benoemd.