Jan van der Croon-eremedaille voor Lennart Stultiens

Donderdag op de Dag van de Vrijwilliger heeft de jubilerende Lambieck Knoup aangekondigd wie in 2024 de Jan van der Croon-eremedaille zal ontvangen. In de geschiedenis van de Knoup heeft het zich nog niet eerder voorgedaan dat zowel vader als zoon deze eer toeviel, met de vader in 2019 en nu de zoon in 2024.

Lennart Stultiens is de trotse drager van de Jan van der Croon-eremedaille 2024, een man die zich op diverse terreinen verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter samenleving.

Over Lennart

Van 2010 tot 2014 vervulde hij de rol van bestuursvoorzitter bij Stichting Volley Promotion Weert / Imato VC Weert. Bovendien heeft hij zich ingezet voor ondernemers; in 2013 was hij medeoprichter van Jonge Ondernemers Weert, waar hij tot 2016 ook bestuurslid was. In 2015 richtte hij Stichting de Verbinderij op, waar Perron C ook is ontstaan. Deze stichting ondersteunt startende ondernemers onder meer in betaalbare en inspirerende huisvesting.

Als Rogstaekersprins 2014 is hij bekend bij carnavalsvierders en sinds 2017 bekleedt hij de positie van voorzitter van de Oud-Rogstaekers-Prinsenclub. Van 2017 tot 2022 heeft hij zich eveneens ingezet in de Weerter politiek voor de VVD.

Sinds 2014 is hij actief betrokken bij de Ronde Tafel 146 in verschillende functies, waaronder bestuurslid en voorzitter. Naast grootschalige Tafel-projecten was hij de drijvende kracht achter het Beer, Food & Friends Festival voor het goede doel in 2017 en heeft hij in 2022 tijdens de coronaperiode maaltijden bezorgd voor senioren.

Vanaf 2021 is hij een van de initiatiefnemers van de Stichting Weert Doneert, die benefietactiviteiten organiseert om onder andere de Weerter horecaondernemers en carnavalsverenigingen tijdens de coronaperiode te ondersteunen.

Daarnaast heeft hij zich als kartrekker, organisator of initiatiefnemer verdienstelijk gemaakt bij:

  • Het 75-jarig jubileum van L.T.C. De Ray-Prickers.
  • Het project ‘Wages Kieëke’ in samenwerking met de Heldj op Zök in 2020, toen de carnavalsoptocht niet kon plaatsvinden.
  • Het project ‘Raadsleden helpen de horeca een handje’ in 2022.

Tijdens de coronaperiode fungeerde hij als contactpersoon voor een app-groep van vrijwilligers die snel konden worden ingezet voor het St. Jans Gasthuis, bijvoorbeeld voor het opbouwen van de triagetent en het faciliteren van overnachtingen voor het personeel.

Tot slot was hij betrokken bij ‘GO! Battle’ van de Gilde Opleidingen, waarbij hij afstudeerprojecten voor goede doelen begeleidde.

Al met al zijn er genoeg redenen om Lennart te eren als Jan van der Croon 2024. De officiële uitreiking van de ere-medaille vindt plaats tijdens het Lambieckmatinee op zondag 3 maart in de SooS aan de Markt in Weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/RqxDAND2-No