Herenboeren Land van Weert mag perceel niet meer gebruiken als parkeerplaats

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Tegen de coöperatie Herenboeren Land van Weert is een handhavingsverzoek ingediend in verband met het onterecht gebruiken van een perceel als parkeerplaats. Het betreft het perceel dat kadastraal bekendstaat als gemeente Weert, sectie AE, nummer 601, gelegen aan de kruising tussen de Dijkerstraat en Grotesteeg.

Door dit perceel als parkeerplaats te gebruiken overtreedt de coöperatie Herenboeren Land van Weert artikel 3.1.1 van het bestemmingsplan ‘Woongebieden 2019’. Volgens dit artikel zijn de voor ‘Agrarisch’ aangewezen gronden bestemd voor onder andere agrarisch grondgebruik en structureel groen – niet om te gebruiken als parkeerplaats.

Het college van B&W is dan ook akkoord gegaan met het toewijzen van het handhavingsverzoek en legt een last onder dwangsom op met een begunstigingstermijn van een week. Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen tegen de beslissing op het handhavingsverzoek. Tevens kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties