Kerstmarkt met pop-up museum in Bethelkerk

Plaats een reactie

Zaterdag 16 december vindt weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats in de Bethelkerk. Deze dag is er ook een speciaal ingericht pop-up museum: ‘Museum B’.

Pop-up museum

Enige tijd geleden werd de kerk benaderd door een Weerter familie die in het bezit was van een bijzonder schilderij van de Duitse schilder L. M. Roth. Dit schilderij hing in het pand op de Oelemarkt, waar de protestantse gemeente bijeenkwam tot de verhuizing naar de Maaspoort in 1912. Zij lieten het schilderij toen achter in het oude pand. 

De familie, die het pand daarna in gebruik nam, heeft dit schilderij bij haar verhuizing meegenomen, en goed bewaard. Nu het bij een opruiming weer in handen kwam, wil de familie het teruggeven aan de kerk.  Een mooie reden om de overhandiging te omlijsten met het pop-up museum. Het schilderij zal tijdens het pop-up museum te bezichtigen zijn. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling: ‘liedjes in beeld’ en zijn er tevens diverse kerststallen te bekijken.

Kerstmarkt

In de zaal achter de kerk is een gezellige Bethel-Bistro ingericht, waar koffie, vers gebak, wafels, soep en tosti’s te koop zijn, evenals mooie kerststukjes.  Alles in gezellige kerstsfeer met livemuziek. 

De bistro en het museum zijn geopend van 11.00 uur tot 14.00 uur. De toegang is gratis. Om 13.15 uur is er een loterij met prijsjes, geschonken door gemeenteleden en ondernemers van de Maaspoort. 

De opbrengst van deze kerstmarkt wordt gedeeld met de Weerter Minima Groep. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie