Nieuwe directrice Munttheater ontvangt haar ‘eigen’ musical

Plaats een reactie

Sandra in ’t Groen is sinds 1 november directrice van het Munttheater in Weert. Daarvoor was ze twintig jaar werkzaam bij De Efteling. Als uitvoerend producent werkte ze voor dit park onder andere aan verschillende theaterproducties. Zo ook de musical ‘Een Gi-ga-gantisch avontuur!’, die zondagmiddag in het Munttheater haar landelijke première beleefde.

Bijzondere dag

Voor de nieuwe directrice was het een bijzondere dag: in haar eigen Munttheater ontving ze haar eigen Efteling-musical. “Dat is echt een feestje ..”, zo vertelt ze. “.. Ik ken iedereen. Ik ken èn de mensen van het Munttheater èn ik ken de mensen van het gezelschap die vandaag hier de voorstelling staan te doen. Ja, dat is echt een feest”.

Gasten

Vele kinderen, sommige verkleed als sprookjesfiguur, genoten net als de directrice zichtbaar van de musical. In de zaal zat ook een aantal oud-collega’s van In ’t Groen. Ook componist René Merkelbach, die de muziek voor de voorstelling maakte, was voor de première naar Weert gekomen.

Groene loper

Er werden zondag twee voorstellingen van ‘Een Gi-ga-gantisch avontuur!’ gespeeld. Om half 2 was de voorpremière. Speciaal voor de première om 4 uur lag er bij de ingang van het theater een groene loper. Niet vanwege de achternaam van de kersverse directrice maar natuurlijk omdat de musical zich afspeelt in het sprookjesbos.

In deze video maken we nader kennis met Sandra in ’t Groen, de nieuwe directrice van het Munttheater. Ook zien we haar genieten van de middag waarop haar oude- en nieuwe collega’s elkaar in Weert ontmoetten: https://youtu.be/5ZfmTtwmbOY.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie