Lezing over planten en dieren in het tropisch regenwoud van Frans Guyana en Suriname

Het tropisch regenwoud is een gebied met een hoge biodiversiteit; waarom is dat zo? En waarom wordt dit tropische woud regenwoud genoemd? Je ziet er de meest vreemde planten en dieren en vooral hoe zij elkaar nodig hebben om te overleven. Hoe werken mieren bijvoorbeeld samen met een boom als de Cecropia? Bér Peters vertelt je er alles over tijdens een lezing door IVN Weert e.o.

Tropisch regenwoud

Veel planten die we hier in huis hebben komen in het tropisch regenwoud tot hoog in de woudreuzen voor en herbergen een compleet dierenrijk. Hoe is dat woud opgebouwd? Heb je ooit een Bromelia op een telefoondraad gezien? En luchtplanten? Ken je de schilderskikker? En de stinkvogel? Waarom zijn deze dieren zo belangrijk voor het woud? En wat zijn de bedreigingen voor het tropisch regenwoud? Op al deze vragen krijg je een antwoord aan de hand van fraaie foto`s.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 12 december 2023
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Locatie: Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert
  • Kosten: € 2,- (inclusief koffie of thee)